У Позоришту на Теразијама су почеле пробе за нови бродвејски мјузикл радног наслова “Бродвејске враголије” (у оригиналу The Drowsy Chaperone) у режији Небојше Брадића, коме је ово прва сарадња са нашим позориштем.

Ауторски тим представе чине Слободан Обрадовић (превод и препев сонгова), Милан Недељковић (оркестрација), Весна Шоуц (диригент), Миодраг Табачки (сценограф), Марина Меденица (костимограф), Милица Церовић (кореограф), Љиљана Мркић Поповић (лектор).

У представи играју: Драган Вујић Вујке, Ивана Поповић Илијин, Славен Дошло, Јелена Јовичић, Милош Ђорђевић, Валентина Павличић, Мирољуб Турајлија, Душко Радовић, Митра Младеновић, Жарко Степанов, Милан Тубић, Данијел Корша и Бојана Симеон, као и балет, хор и оркестар Позоришта на Теразијама.

Премијера је планирана за почетак наредне, јубиларне 70. сезоне (октобар).

Комад представља пародију на америчку музичку комедију из 1920. године. Док слуша снимак фиктивног  мјузикла из 1928. године  The Drowsy Chaperone, средовечни, агорафобични љубитељ музичког позоришта коментарише радњу, музику и извођаче, али и спорадично открива аспекте из свог приватног живота. “Бродвејске враголије” су представа у представи о представи унутар јасно профилисаног жанра. Комад отвара питања која се не тичу само дешавања на сцени већ и онога што је перцепција публике.  Шта данас гледамо у музичком позоришту? Шта гледамо у позоришту уопште?  Да ли је то рефлексија онога што живимо или ескапизам?

Бродвејска премијера ове представе била је 2006. године, а комад је освојио пет Tony и седам Drama desk награда, а такође био номинован у чак пет категорија за британску награду Laurence Olivier.