test

Рођен је 3. марта 1954. године у Београду, где је завршио основну школу, „Пету београдску гимназију“, студирао Општу књижевност са теоријом на Филолошком факултету, а затим  дипломирао на Групи за драматургију, Факултета драмских уметности у Београду 1979. године.

У периоду од 1979. до 1992. године имао је статус слободног драмског уметника.

Током студија објављивао је текстове у новинама „Студент“, био члан аматерских позоришта „Дадов“ и „Театар Лево“, у којима су му изведена два позоришна комада. Члан је председништва Удружења драмских писаца Србије (чијег је у једном мандату био председник) и један је од уредника едиције „Савремена српска драма“. Био је уредник-сарадник сценског програма Дома пионира у Београду, као и уметнички директор Аматерског позоришта „Дадов“.

Именовањем Владе Републике Србије, био је директор Народног позоришта у Приштини 1992/93. године.

У периоду 1993/94 радио је као уметнички директор земунског „Театра Гардош“, где је, између осталог, био и организатор, реализатор и продуцент „Земун фест-а“, летњег позоришног фестивала који је окупљао најбоље и највише награђиване представе, победнице свих позоришних фестивала током протекле сезоне из целе земље.

Од 1996. године запослен је као драматург Позоришта на Теразијама у Београду, а од марта 2013. године, именовањем Скупштине града Београда, као директор истог позоришта.

Аутор је више позоришних комада, изведених у Београду и у другим градовима Србије: “Између“ (Београд, 1976.), “Веронезе“ (Београд, 1977.),  “Српски рулет“ (Шабац, 1983.), “Ноћ вештица“ (Београд, 1986.), “Бој петлова“ (Зајечар, 1989.), “Битка за Сењак“ (Београд, 1989.), “Бумбаров лет“ (Београд, 1992.), “Јанковац – потопљени свет“ (Зајечар, 1995.), “Живот Јевремов“ (Београд, 2006.), ’’Повратак кнежевог сокола’’ (Крагујевац, 2006.) и „Зоотека“ (Београд, 2017.).

За драмске текстове “Битка за Сењак“ и “Јанковац – потопљени свет“, добио је специјалне награде ТВ Београд на конкурсима Удружења драмских писаца Србије, за 1989. и 1990. годину.

Написао је тридесетак радио-драма: (“Своме отачаству“, “Галактичка грозница“, “Позвони и пуцај“, “Милован Глишић“, “Свет богаља“, “Nulla dies sine experimentium“ , “Одбрана и пропаст Бодрога“, “Јакл се враћа кући“, итд… ) емитованих на програмима Радио Београда и Радио Новог Сада.

Као стални сарадник Културно-образовног програма ТВ Београд од 1982. године, реализовао је преко пет стотина сценарија у оквиру најпознатијих телевизијских серија за децу: „Коцкица“, „Чик погоди“, „Откривалица“, „Дечје игре“, „Змајева библиотека“, „Дворови Београда“,  „Зоотека“ и многе друге… Сарађивао је и у Забавном програму ТВ Београд , док је за Играни програм написао више сценарија према својим позоришним комадима, као и сценарио за ТВ филм “Паланка у планини“, према роману Анђелије Лазаревић.

Аутор је сценарија за два сета од по десет епизода игране серије “Мансарда“, емитоване на Првом програму РТС-а, као и серије „Гестовни буквар“ намењене особама са посебним потребама.

Као колумниста, сарађивао је у листу “Борба“ (добитник је „Борбине“ награде за есеј за 1999. годину), као и у другим новинама и часописима (“Драма“, “Сцена“), објављивао текстове на интернет – сајтовима. Од јула 2008. године до априла 2013. године био је стални колумниста недељника  „Печат“, у коме је током тог периода објавио  близу две стотине и педесет колумни.

У едицији “Савремена српска драма“ објављени су му драмски текстови: “Језеро“, “Веронезе“, “Живот Јевремов“, “La Gerilla“, “Благољуб Други“, ’’Повратак кнежевог сокола’’, “Јанковац – потопљени свет’’, ’’Битка за Сењак’’, „Било једном у Србији“ и “Одржавање Захарија“.

Добитник је награде „Златни беочуг“ Културно-просветне заједнице Београда у 2014. години, за трајни допринос култури  града Београда, у области драмског стваралаштва.

Ожењен је и има сина.