САХАДЕВА ОРКЕСТАР

Врхунско извођење савремене духовне музике

Понедељак, 11. новембар 2019. у 19.30 часова, Велика сцена Позоришта на Теразијама

Сахадева Оркестар на концертима представља музику и поезију Шри Чинмоја, Индијског савременог композитора, песника и филозофа. Шри Чинмојеве композиције, изведене у моћним аранжманима Сахадеве Торпија из Велике Британије намењене су пре свега људској души.

У модерним обрадама Шри Чинмојевих композиција преплићу се елементи world, fusion, џез и поп музике, а током концерта се убедљиви наступи пуног састава смењују са интимнијим епизодама у којима ћете моћи да уроните у неизмерне дубине унутрашњих светова кроз импровизације музичара и визионарске поетске рецитале.

Сахадева Торпи из Лондона је пијаниста, диригент и аутор свих аранжмана. Музику и медитацију је учио од Шри Чинмоја током 30 година. Његов ансамбл је досад имао прилике да наступа широм света.

На овај концерт, који се одржава у оквиру Балканске турнеје, долази из Њујорка светски познати флаутиста, саксофониста, композитор, аранжер, музички продуцент и наш специјални гост, Премик Расел Табс, који је у својој плодној музичкој каријери снимао албуме између осталих са Карлосом Сантаном, Витни Хјустон, Херби Хенкоком, Џон Меклафином, Нарадом-Мајклом Валденом, Лони Листон-Смит… Премик пођеднако влада музичким стиловима као што су џез, поп, R&B, newage и експериментални стил.

Улаз је слободан уз обавезне улазнице које се од среде 23. октобра могу преузети на благајни Позоришта на Теразијама.

Шри Чинмој (1931-2007)

Фото: Рањана