ПЕДЕСЕТО ИЗВОЂЕЊЕ МЈУЗИКЛА MAMMA MIA!

Крај изузетно успешне сезоне 2015/16. Позориште на Теразијама обележава са педесетим извођењем мјузикла MAMMA MIA! у петак 24. јуна.

Више од 65.000 гледалаца имали смо у сезони коју смо почели у септембру са гостовањем мјузикла ГРК ЗОРБА на фестивалу Мокрањчеви дани у Неготину.

У сезони смо имали једну велику премијеру, бродвејског класика – мјузикла SWEET CHARITY у режији Михаила Вукобратовића (29. јануар).

После паузе од десет година, гостовали смо у Македонији, овога пута са мјузиклом MAMMA MIA! који је три вечери за редом изведен пред пуном салом Македонског народног театра (10-12. март).

Са магазином за уметничку игру Орчестра организовали смо четврто издање едукативног пројекта 11 ЗЕМАЉА, који реализујемо под покровитељством Министарства културе и информисања Србије и Амбасаде САД у Београду, а у сарадњи са америчком школом The Jacobs Pillow.

Након јубилеја мјузикла MAMMA MIA!, али и мјузикла НЕКИ ТО ВОЛЕ ВРУЋЕ (23. 12. обележено 25 година од премијере и 350. извођење), у новој сезони нас већ на почетку очекује још један велики јубилеј – 10 година од премијере мјузикла ЧИКАГО и 250. извођење ове представе.

У септембру почињу припреме новог мјузикла MISTER DOLAR, по тексту Бранислава Нушића, а у адаптацији и режији Владимира Лазића.