Данас је у Позоришту на Теразијама одржана конференција за новинаре поводом премијере мјузикла БРОДВЕЈСКЕ ВРАГОЛИЈЕ (The Drowsy Chaperone) у режији Небојше Брадића, која ће се одржати у суботу 05. октобра.

Александар Ђаја, директор Позоришта на Теразијама, представио је новинарима учеснике представе и истакао да премијером овог мјузикла званично почиње јубиларна 70. сезона јединог музичког театра код нас. Он је истакао да је сигуран да је пред нама још један успешан, весео и разгаљујући комад који нам је свима неопходан у овим временима.

Редитељ Небојша Брадић, коме је ово прва сарадња са Позориштем на Теразијама, рекао је да је ова представа била изазов у различитим дисциплинама и да није типично бродвејска јер је у исто време и прича о мјузиклу и његовим златним правилима.

Костимограф Марина Меденица рекла је новинарима да је за потребе ове представе сашивено око 160 костима и да је процес рада, са краћом летњом паузом, трајао скоро шест месеци. Она је подсетила на непостојање специфичних позоришних заната, који су били неопходни за рад на овој представи, али да је окупљен тим који је одговорио свим захтевима.

Светислав Буле Гонцић, један од протагониста у представи, истакао је да је скоро 32 године присутан у Позоришту на Теразијама и да му је  неизмерно драго што је део  70-годишњег пута ове куће а да су БРОДВЕЈСКЕ ВРАГОЛИЈЕ само наставак успешне приче. “Ово је једино позориште које је могло тада, али и сада да прави музичке представе и имамо среће да славимо 70 година!”

Славен Дошло, који у Позоришту на Теразијама игра у мјузиклима “Фантом из Опере” и “Главо луда”, рекао је да је у овој представи стављен пред нове изазове и да је процес био врло захтеван. Глумица Ивана Поповић Илијин додала је да је ова представа подигла стандард у извођењу и да публику очекује врло духовит али извођачки презахтеван комад. Првакиња позоришта Јелена Јовичић изјавила је да је 2007. године сасвим случајно гледала ову представу на Бродвеју, и да јој је неизмерно драго што је након 12 година део ансамбла мјузикла који је на њу оставио утисак. Милош Ђорђевић, глумац националног театра, признао је да му је била жеља да игра у мјузиклу и да му се након 20 година искуства у драмским представама, та жеља сада и остварила. “Најтеже је учинити да све изгледа тако лако, а заправо је изузетно тешко!”

Претпремијера представе је 04. октобра, а репризе 08. и 17. октобра.

Ауторски тим чине и: Слободан Обрадовић (превод и препев сонгова), Милан Недељковић (оркестрација), Весна Шоуц (диригент), Милица Церовић (кореограф), Миодраг Табачки (сценограф). У представи играју: Светислав Буле Гонцић, Ивана Поповић Илијин, Славен Дошло, Јелена Јовичић, Милош Ђорђевић, Валентина Павличић, Мирољуб Турајлија, Душко Радовић, Митра Младеновић, Жарко Степанов, Милан Тубић, Данијел Корша, Бојана Симеон/ Биљана Пековић и Љубиша Динчић. Учествује и балет, хор и оркестар Позоришта на Теразијама.