После заједничког подсећања неких од култних представа које су обележиле историју Позоришта на Теразијама, у суботу 25. априла у 19.30 часова на Yоutubе каналу овог позоришта, биће први пут емитован снимак балетске представе “La Capinera” чија је премијера била 13. априла 2007. године и са којом је балерина Ашхен Атаљанц прославила 20 година своје каријере.
Ова представа има посебан значај за Позориште на Теразијама – доказала је да је његов балетски ансамбл у стању да, поред мјузикла као примарног репертоарског опредељења, једнако квалитетно реализује и представе другачијег естетског и жанровског израза. То су потврдиле и бројне награде: три признања на фестивалу „Пургаторије“ 2007.године (награда за набољу представу, награда за најбољу креaцију балерини Ашхен Атаљанц, специјална награда за уметничко достигнуће композитору Кирилу
Џајковском), годишња награда „Димитрије Парлић“ кореографу Микелеу Мероли, годишње награде Позоришта на Теразијама.
Инспирацију за представу “La Capinera” италијански кореограф и редитељ Микеле Мерола пронашао је у истоименом роману Ђованија Верге. Музику је компоновао македонски композитор Кирил Џајковски, сценограф је Александар Денић, а костимограф Јелена Малешевић.
Поред главних улога – Ашхен Атаљанц и Милана Руса, критика је за запажену солистичку деоницу истакла и Даницу Араповић, а посебне похвале су добили Милан Громилић, Катарина Громилић, као и цео балетски ансамбл Позоришта на Теразијама који је овом продукцијом на себе скренуо посебну пажњу. Наратор је глумац Мирољуб Турајлија.

 

*снимак ће бити доступан до 22 часа како би гледаоци који се каснијје укључе имали прилике да погледају представу до краја.