Фото: Мант Василис

Првак драме Позоришта на Теразијама Слободан Стефановић добитник је награде града Београда за позоришно стваралаштво за 2017. годину за улогу Фантома у мјузиклу „Фантом из Опере“.

У образложењу комисије за доделу награде наводи се да „Фантом из Опере“ спада међу најчувеније мјузикле на свету. „Улога Фантома у овом делу, најпознатија је улога у мјузиклу уопште. Начин на који је водио овог јунака кроз лавиринте страсти кроз које пролази, као и то како је представио Фантомову тежњу ка савршенству, глумац Слободан Стефановић досеже велике висине у глумачком изразу, потврђујући свој таленат и посвећеност глумачком позиву и несумљиви дар који завређује пуну пажњу и признање“- наводи се на крају излагања.

Слободан Стефановић стални је члан Позоришта на Теразијама где је остварио бројне улоге у представама „Бриљантин“, „A Chorus line“, „Kiss me Kate“, „Хероји“, „Кабаре“, до тренутно актуелних на репертоару „Продуценти“, „Зона Замфирова“, Грк Зорба“, „Фантом из Опере“, „Mamma Mia!“.

Добитник је многих награда међу којима су: награда за најбољег младог глумца на Јоаким фесту,  награда “Зоран Радмиловић” коју додељује дневни лист “Вечерње новости”, награде “Зоран Радмиловић” коју додељује истоимено позориште у Зајечару као и Годишњих награда Позоришта на Теразијама,

Честитамо!