У Позоришту на Теразијама је данас одржана прва проба за мјузикл „Flashdance“, који режира Владан Ђурковић, чиме је и званично отворена позоришна сезона 2021/22.

Овај планетарно популаран филмски наслов награђен је Оскаром за најбољу оригиналну песму и спада у категорију филмова који се сигурно гледа барем једном у животу.

Музика из филма је изнедрила неколико хит песама међу којима су „Maniac“ као и Оскаром награђена нумера „What a Feeling“.

Мјузикл „Flashdance“ је са енглеског превео и урадио препеве песама Слободан Обрадовић. Оркестрацију ради Александар Седлар, док су у ауторском тиму и кореографкиња Милица Церовић, костимографкиња Јелена Стокућа, сценографкиња Марија Калабић, диригенти Весна Шоуц и Милан Недељковиц и лектор Радован Кнежевић.

У глумачкој подели су: Невена Неранџић/Мина Ненадовић (Александра, „Алекс“), Славен Дошло/Арсеније Тубић (Ник Харли), Милена Живановић/Митра Младеновић (Глорија), Бојана Рачић/Марта Богосављевић (Кики), Татјана Димитријевић/Теодора Томашев (Тес), Мирољуб Турајлија (Хари), Данијел Корша (Џини), Тања Бошковић (Хана), Валентина Павличић (Луиз), Александар Дунић (Џо), Милан Антонић (Енди), Ана Симић (Госпођа Вајлд), Слободан Стефановић (К.К.), и Јелена Арсић (секретарица).

У представи учествују балет, хор и оркестар Позоришта на Теразијама.

Због дуплих, равнопавних подела, планиране су две премијере за новембар месец 2021. године.