У Позоришту на Теразијама у уторак је одржана прва читаћа проба хит мјузикла ‘’Фантом из Опере’’, једног од најпознатијих наслова у историји мјузикла.

‘’Фантом из Опере’’ важи за најпопуларнији и најкомплекснији мјузикл у целини, с тога је добијање лиценце за његово извођење истинско признање за свако позориште и потврда високог нивоа достигнутог стандарда извођења.

Улога Фантома поверена је Слободану Стефановићу, у алтернацији са Николом Булатовићем. На аудицији одржаној 17. и 18. марта за две женске и две мушке улоге, од преко 100 пријављених, у ужи избор је ушло 14 кандидата. За улогу Кристин изабрана је седамнаестогодишња Марта Хаџиманов, у алтернацији са Мирјаном Матић. Раул је Иван Марковић, у алтернацији са Славеном Дошлом. Улогу Карлоте тумаче првакиња Опере Народног позоришта у Београду Снежана Савичић Секулић и Мирјана Стојановић, док је Пјанђи Љубомир Поповић.

Режија београдске верзије ‘’Фантома из Опере’’ поверена је Југу Радивојевићу, који је на сцени Позоришта на Теразијама до сада поставио већ два првокласна мјузикла: ‘’Продуценти’’ и ‘’Мамма Миа!’’
Мјузикл ‘’Фантом из Опере’’ је са енглеског превео и урадио препев песама Слободан Обрадовић, док су у ауторском тиму још и диригент маестра Весна Шоуц, сценограф Александар Денић, костимограф Бојана Никитовић, кореограф Константин Костјуков, лектор Радован Кнежевић.

У подели су и чланови и стални сарадници нашег позоришта Драган Вујић Вујке (Жозеф Буке), Милан Антонић (Господин Фирман), Душан Шида ( Господин Андре), Милена Васић / Ивана Поповић (Мадам Жири), Душан Каличанин (господин Рејер), Милена Живановић / Ива Стефановић (Мег), Божидар Боле Стошић (Господин Лефевр), Љубиша Динчић (Аукционар), Марко Пантелић (Дон Атило / Пасарино), Милан Громилић (Полицајац).

У представи учествују балет, хор и оркестар Позоришта на Теразијама.

Премијера је планирана за октобар месец 2017. године.