У петак 19. јануара 2018. године, након 15 година од премијере, у Позоришту на Теразијама последњи пут ће бити одиграна представа „Два мириса руже“. Улазнице за ову представу, у режији Славенка Салетовића, поклоњене су верној публици и сарадницима.
Премијера представе била је 2002. године, а одиграна је више од 150. пута како на матичној сцени, тако и на бројним гостовањима.
У овом комаду, месички писац Емилио Карбаљидо развија, љупку, течну камерно – сценску причу о двема женама које одлуче да, коначно, своје животне судбине преузму – у своје руке! Спојене стицајем околности и нагнане на заједничко делање, настоје да, спасавајући свог заједничког мушкарца из затвора, дођу до новца за његов пут у слободу. Када након многих перипетија, свој наум и спроведу, швате да тај мушкарац (а који је једној од њих муж, а другој љубавник) – такву њихову жртву можда и не заслужује!
Представа је реализована у сарадњи са Амбасадом Мексика.

Превод: Јања Гњатовић
Режија: Славенко Салетовић
Сцена и костим: Весна Радовић
Музички аранжмани: Татјана Радуновић и Дејан Стојадиновић
Сценски покрет: Ђорђе Макаревић
УЛОГЕ:
ГАБРИЈЕЛА Љиљана Стјепановић
МАРЛЕНА Елизабета Ђоревска
МАРИЈАЧИ: Јован Николић, Душан Шида, Марко Богданић, Биљана Јовановић, Зоран Ковачевски, Аница Иванчевић, Татјана Радуновић, Михајло Богосављевић, Дејан Стојадиновић, Никола Ђокић
Инсипицијент: Горан Младеновић
Суфлер: Горан Младеновић
Организатор: Мирјана Заложник