Након вишегодишње паузе, на репертоару Позоришта на Теразијама поново ће се наћи један од најпознатијих бродвејских мјузикала Мела Брукса Продуценти.
Премијера представе била је 26. фебруара 2011. године, а у премијерној подели играли су и Небојша Дугалић (Макс Бјалисток), Никола Симић (Роџер де Бри) и Андрија Милошевић (Франц Либкинд).
Глумац Милош Ђорђевић, који ће од 8. децембра постати део великог ансамбла ове представе и тумачити улогу Макса Бјалистока, открио нам је колико је ова улога велики изазов за њега:
“Први сусрет са материјалом је био врло узбудљив али је у мени изазвао и извесну дозу страха. Да ли ћу успети да једну од највећих бродвејских мушких улога интерпретирам на нивоу нам ком је неопходно и да ли ћу достићи ниво мог драгог колеге Небојше Дугалића, који је играо ову улогу пре мене. Савладавање музичке партитуре, као и драмских делова, је било веома напорно, али ми је омогућило да још боље упознам себе и као глумца и као човека. Иако сам више пута помишљао да одустанем, нешто ме је терало да издржим и докажем и себи и другима да могу и да умем. Сада сам веома срећан и поносан што сам послушао свој унутрашњи глас. Свако искуство у Позоришту на Теразијама до сада ми је било драгоцено и учинило је да напредујем као уметник и интерпретатор. Занати које сам изучио у музичком позоришту су ме потпуно комплетирали као уметника и проширили мој сценски дијапазон. Мјузикл је дефинитивно један од лепших и тежих позоришних жанрова, а мени један од омиљених.”
Ауторски тим представе у режији Југа Радивојевића чине и Слободан Обрадовић (превод и препев), Иван Илић (музички аранжмани), Милан Недељковић (диригент), Игор Барберић (кореограф), Александар Денић (сценограф) и Марина Меденица (костимограф). У представи играју Слободан Стефановић, Јелена Јовичић / Ивана Поповић, Раде Марјановић, Мирољуб Турајлија, Милан Антонић као и хор, балет и оркестар Позоришта на Теразијама.
Продуценти, мјузикл премијерно изведен на Бродвеју 19. априла 2001. године, настао је на основу истоименог филма Мела Брукса из 1968. године. Ова представа, са Метју Бродериком и Натаном Лејном у насловним улогама, изведена је 2 502 пута и преведена на 15 светских језика.
На додели Тони награда 2001. године, Продуценти су освојили 12 признања (од укупно 15 номинација). На овај начин оборили су рекорд који је 37 година држао мјузикл Hello Dolly! који је освојио 10 награда.
Мел Брукс, писац, редитељ и глумац, важи за једног од најбољих комичара свих времена, краља сатире, фарсе и пародије и малобројних уметника који су освојили све важније награде (Греми, Тони, Еми и Оскар). Уметник који је изјавио да је једини Јеврејин који је имао користи од Хитлера, и да је добар укус неприљатељ комедије, створио је специфичан стил у комедији који се данас једноставно препознаје као „мелбруковски“.