Данас је у фоајеу Позоришта на Теразијама традиционалном доделом Годишњих награда и захвалница прослављен 69. рођендан наше куће.

Управни одбор Позоришта на Теразијама, на седници одржаној 12. децембра 2018. године, на предлог директора Александра Ђаје, једногласно је донео одлуку о додели Годишњих награда и захвалница Позоришта на Теразијама за изузетан допринос у 2018. години.

Александар Ђаја,  директор Позоришта на Теразијама (Фото: Владимир Опсеница)

Добитник Годишње награде за 2018. годину је Милан Недељковић, диригент Позоришта на Теразијама, за изузетан допринос и уметничко остварење при раду на оркестрацији за мјузикл Inside Out Позоришта на Теразијама.

Милан је рођен 1976. године у Ваљеву. Студирао је дириговање на Факултету музичке уметности у класи Станка Шепића. Диригент и оркестратор у Позоришта на Теразијама је од 2001. године (Пољуби ме Кејт, A Chorus Line, Чикаго, Бриљантин, Глорија, Цигани лете у небо, Грк Зорба, Продуценти, Зона Замфирова, Mamma Mia!, Sweet Charity, Inside Out). Стални је сарадник Музичке продукције РТС-а за коју је реализовао више десетина аудио записа, као и Београдске филхармоније, Београдског филмског и оркестра ПРОАРТЕ. Као композитор представе Твоја рука у мојој (режија Небојша Дугалић, Мадленианум, Београд) добитник је награде Златни витез истоименог фестивала у Москви 2018. године (награда за најбољу представу у целини).
Добитник је Годишње награде Позоришта на Теразијама (2006, 2018).

Милан Недељковић, диригент и добитник Годишње награде за 2018. годину  (Фото: Владимир Опсеница)

Добитници захвалница за допринос раду позоришта за 2018. годину су: Јелена Јовичић, Душица Новаковић, Сузана Лукић, Ивана Кнежевић, Ивана Поповић Илијин, Мирјана Лазаревић, Милан Громилић, Небојша Громилић, Немања Наумоски, Игор Грабовица, Бранко Митровић, Сава Видицки, Немања Пражић, Стефан Ћалдовић, Бојан Гавриловић, Биљана Пековић, Љубиша Динчић, Душан Шида, Марко Пантелић, Михајло Богосављевић, Ивана Матејић, Желимир Васић, Хрвоје Ивовић, Синиша Јовановић, Аница Иванчевић, Ивана Медиговић, Јована Шулеић, Маја Убовић, Марко Тодић, Зоран Ђурић, Мирјана Ђурђевић и Зоран Благојевић.

За десет година рада у позоришту захвалнице су добили Бојан Илић, Игор Наумоски, Ива Пјетловић, Јелена Смиљанић, Маја Арсић, Младен Лукић, Нина Булајић, Снежана Шимић, Зоран Мандић и Ненад Бабић. За двадесет година рада награђени су Ненад Арнаут и Никола Булатовић, а за тридесет година Бојан Гавриловић, Даница Араповић, Јелена Мит и Предраг Богојевић.

Захвалнице за допринос раду позоришта колегама које су отишле у пензију, додељене су Наташи Пиале, Славку Дељи и Горану Букилићу.

Захвалнице за успешну сарадњу са Позориштем на Теразијама добили су: емисија „Београдска хроника“ (РТС), Данило Машојевић, репортер ТВ ПРВА, пекари „Трпковић“ и McDonald’s Теразије.