Данас је у Позоришту на Теразијама одржана прва проба за нову представу – мјузикл „Црни лептир“ у режији Марка Јовичића, чију музичку основу чине песме једног од најаутентичнијих рок бендова са ових простора – YU групе.
Премијера је планирана за почетак наредне 2022/23 сезоне.

Директор Позоришта на Теразијама Александар Ђаја изјавио је да је након представа на музику Здравка Чолића и Момчила Бајагића Бајаге („Главо луда“ и „Са друге стране јастука“), овај мјузикл трећи у низу који представља омаж нашој поп и рок музици.
Након велике аудиције, драго ми је да видим нова млада лица којима је ово прва сарадња са нашим позориштем и радујем се почетку заједничког рада!“ – истакао је Ђаја.

Марко Јовичић, редитељ представе коме је ово први ангажман у Позоришту на Теразијама, рекао је да су учесници на аудицији прошли озбиљан тест и да су након детаљне процене, неки од њих данас ту. Додао је да ће представа имати две равноправне глумачке поделе, уз неизоставну подршку балетског, хорског и оркестарског ансамбла.

Драги Јелић, члан YU групе, изразио је велико узбуђење што присуствује првој проби представе у којој ће бити заступљени највећи хитови овог рок састава.

Текст представе написао је Спасоје Ж. Миловановић а ауторски тим чине и Марко Јовичић (режија и адаптација), Лазар Станивук и Душан Стојановић (драматизација), Милош Бранисављевић (музички аранжман и оркестрација), Милан Недељковић (диригент), Милица Церовић (кореографија), Татјана Радишић (костими) и Кристина Вујовић (сценографија).

Улоге:
АЛЕКСАНДАР ДРАГИН  Никола Шурбановић / Ведран Боровчанин
БОГДАН   Арсеније Тубић / Марко Радојевић
КАРЛОС  Димитрије Илић / Игор Дамјановић
ПЕТРА МАНОЈЛОВИЋ  Срна Ђенадић / Кристина Јовановић
ТЕОДОР  Душан Радовић
ЕЛИЗАБЕТА  Татјана Поповић
СТАША  Миња Петровић / Катарина Јовановић
ЈОВАН  Миљан Прљета
ВИКТОРИЈА  Ана Радивојевић
ГОРАН  Рок Радиша / Ђорђе Крећа
ИГОР  Милан Антонић
СТОЈАН ФИЛИПОВИЋ  Жарко Димовски / Александар Глигорић
КАТАРИНА  Јелена Арсић / Барбара Милованов
АНДРИЈАНА ВИТРОВСКИ  Катарина Јовановић
ОЛГА  Ана Вучић
ДЕЈАН  Душан Свилар
КРИС  Митра Младеновић / Теодора Томашев
ХОГАР  Милан Громилић / Милан Босиљчић
ИВАНА ЗАБИ  Тања Живковић / Марта Богосављевић
ШВАБА  Драган Вујић Вујке
НАЈАВЉИВАЧ  Љубиша Динчић
КУЋЕПАЗИТЕЉ

Аутор фотографија: Владимир Опсеница