Наступом на овогодишњем 56. фестивалу „Мокрањчеви дани“ у Неготину са мјузиклом „Бродвејске враголије“ у режији Небојше Брадића (понедељак 12. септембар), Позориште на Теразијама званично почиње позоришну сезону 2022/23. Представу изводимо на сцени Дома културе са почетком у 20 часова. На овај начин, Позориште на Теразијама наставља вишегодишњу сарадњу са једним од најзначајнијих фестивала код нас у оквиру ког смо гостовали и са представама „Зона Замфирова“, „Чикаго“, „Грк Зорба“, „Цигани лете у небо“…

На матичној сцени, сезону отварамо мјузиклом „Мamma Мia!“ 20. септембра. Улазнице су у продаји на благајни позоришта али и онлине преко нашег сајта.

Након летње паузе, настављене су пробе за представу „Црни лептир“ у режији Марка Јовичића, чија је премијера планирана за крај октобра. Музичку основу овог наслова чине песме једног од најаутентицнијих рок бендова са ових простора – Yu групе, која ових дана слави 50 година постојања.
Текст је написао Спасоје Ж. Миловановић а ауторски тим цине Лазар Станивук и Душан Стојановић (драматизација), Милош Бранисављевић (музички аранжман и оркестрација), Милан Недељковић (диригент), Милица Церовић (кореографија), Татјана Радишић (костими) и Кристина Вујовић (сценографија).
Више о учесницима: https://pozoristeterazije.com/prva-proba-mjuzikla-crni-leptir/