У суботу 10. марта мјузикл “Продуценти“ прославиће своје јубиларно 100. извођење! Премијера представе у режији Југа Радивојевића била је у фебруару 2011. године а до сада је погледало близу 40.000 људи.

Позоришни блокбастер “Продуценти“ премијерно је изведен на Бродвеју 2001. године и од тада обара бројне рекорде у гледаности али и заради. Вишеструко проглашаван представом сезоне, овај мјузикл је оборио рекорд и у броју освојених Tony награда (чак 12), који је 37 година држала представа “Hello, Dolly!”. Изводи се на више од 15 светских језика, а од пре седам година и на српском!

Представа је настала је на основу истоименог филма Мела Брукса из 1968. године, а remake из 2005. године (Бродерик, Лејн и Турман) још више је допринео планетарном успеху.

Мел Брукс, писац, редитељ и глумац, важи за једног од најбољих комичара свих времена, малобројних уметника који су освојили све важније награде (Греми, Тони, Еми и Оскар), као и краља сатире, фарсе и пародије. Уметник који је изјавио да је једини Јеврејин који је имао користи од Хитлера, и да је добар укус неприљатељ комедије, створио је специфичан стил у комедији који се данас једноставно препознаје као „мелбруковски“.

Више о представи  https://pozoristeterazije.com/predstave/producenti/