У недељу 1. октобра са почетком у 19.30 часова, ансамбл мјузикла Flashdance обележиће 50. извођење!
Премијера представе била је у новембру 2021. године, а до сада је видело више од 25 000 гледалаца. Поред домаће, у представи је овог лета уживала и публика у Тивту (Фестивал Пургаторије) и Опатији (Фестивал мјузикла).

Овај позоришни хит рађен је према славном филму чија је премијера била 1983. године са Џенифер Билс и Мајкл Нуријем у главним улогама, а остао је упамћен пре свега по великим хитовима и атрактивним плесним нумерама.

У средишту радње мјузикла Flashdance јесте амбициозна Алекс Овенс, девојка која дању ради у челичани заједно са бројним пријатељима, док ноћу наступа у локалном бару изводећи своје необичне плесне нумере. Заплет почиње када се у фабрици појави син власника челичане Ник Харли, који се заљубљује у Алекс. За то време, њена најбоља пријатељица Глорија подстиче је да смогне снаге, оствари свој сан и пријави се за аудицију за угледну академију Шипли.

Већина асоцијација на мјузикл Flashdance углавном су везане за музичке нумере попут I Love Rock ‘n’ Roll, Gloria, Maniac, What a Feeling, као и плесних нумера, једног од градивног материјала овог мјузикла.

Ауторски тим предводи редитељ Владан Ђурковић, препев сонгова урадио је Слободан Обрадовић, аутор оркестрације је Александар Седлар, кореограф Милица Церовић, диригенти су Весна Шоуц и Милан Недељковић, костимограф Јелена Стокућа и сценограф Марија Калабић.
У представи играју: Невена Неранџић / Мина Ненадовић, Славен Дошло / Арсеније Тубић, Милена Живановић / Митра Младеновић, Марта Богосављевић / Бојана Рачић, Татјана Димитријевић / Теодора Томашев, Мирољуб Турајлија, Данијел Корша, Тања Бошковић, Валентина Павличић, Слободан Стефановић, Александар Дунић, Милан Антонић / Петар Ђурђевић, Милена Моравчевић, Јелена Арсић, као и балет, хор и оркестар Позоришта на Теразијама.

Фото: Далибор Тонковић