Данас је у Позоришту на Теразијама одржана прва проба за мјузикл „Балкан експрес“ који ће режирати Даријан Михајловић, а по тексту Гордана Михића. Представа, чија се премијера очекује половином децембра, планирана је као централни догађај обележавања јубиларне 75. сезоне Позоришта на Теразијама, поред бројних других активности које ће овим поводом бити реализоване током наредних десет месеци.

На самом почетку, бројном ансамблу обратио се в.д. директора позоришта Раде Марјановић који је сигуран у успех ове представе и њену дуговечност, између осталог и због тога што је имиџ нашег позоришта рад у доброј атмосфери. Он је истакао да су саме припреме трајале више од пет месеци и да је комплетан материјал спреман.

Уз громогласан аплауз свих присутних, редитељ Даријан Михајловић поздравио је глумицу Тању Бошковић за коју је рекао да је најјача спона између представе и истоименог филма и због тога има посебан значај за цео ансамбл. Премда представа има две глумачке поделе, припреме ће бити свакодневне и интензивне.

Александар Седлар, који је урадио музичке аранжмане познатих нумера Зорана Симјановића, компоновао је и додатну музику за потребе ове представе.

Ауторски тим чине и Милена Деполо (драматург), Игор Барберић (кореограф), Александар Денић (сценограф), Лана Цвијановић (костимограф).
У представи играју: Душко Радовић/ Драган Вујић Вујке, Милан Антонић, Јелена Јовичић/Ања Мит, Жарко Степанов/Славен Дошло, Младен Андрејевић/Арсеније Тубић, Тања Бошковић/Душица Новаковић, Слободан Стефановић, Мирољуб Турајлија, Владан Савић, Оливера Бацић Драгичевић/Ксенија Репић.
У представи учествује и балет, хор и оркестар Позоришта на Теразијама.

Фото: Јово Марјановић