Први пут у историји Позоришта  на Теразијама,  на Дан позоришта, 23. децембра, поздрављамо вас „онлајн“ путем. Јер, иако у до сад  незабележеним  околностима које су услед пандемије  вируса  COVID 19  настале, Позориште на Теразијама је 71. годину рада  почело успешно, извођењем мјузикала  за које се тражила карта више, све до марта када је наступила  агонија светских размера. Ипак, успели смо да са ређим извођењем представа завршимо  сезону која је своју кулминацију имала на Ташмајдану, када смо услед краткотрајног побољашања епидемиолошких услова, у оквиру новоформиране Београдске летње сцене,  имали два спектакуларна  извођења представе „Мамма Миа“ пред скоро 3000 гледалаца.

Благо  попуштање епидемиолошке опасности у септембру,  искористли смо за припрему и успешно премијерно извођење мјузикла  „Са друге стране јастука“, М. Б. Бајаге, у режији Југа Радивојевића, који  смо током октобра одиграли 11 пута.

На жалост, у све оштријим  епидемиолошким  условима, од новембра месеца нисмо више у могућности да изводимо представе, иако смо  направили инвестициони  и креативни напор, односно, нашли решење у физичком раздвајању оркестарског од осталих ансамбала током извођења представа. 23. децембар 2020. године, односно, 71. рођендан Позоришта на Теразијама, стога нисмо у прилици да ове године обележимо на уобичајени начин, већ ћемо то учинити у наредној години, када првом приликом околности то дозволе.

Дотле, чувајте се и спремајте за наш што скорији сусрет!