Након деценије и по, мјузикл „Цигани лете у небо“ добија нову Раду! Од фебруара 2020. године, ову улогу у равноправној подели играће глумице Миона Марковић и Оливера Бацић.

Премијера ове, сад већ култне представе, била је 17. априла 2004. године и све до данас улогу Раде играла је Милена Васић. Заједно са колегом Иваном Босиљчићем као Лојком Зобаром, и бројним ансамблом, била је „кривац“ што је ова представа већ 16 година најпосећенија и од стране публике највољенија представа чије се улазнице распродају у рекордном року – како на матичној сцени, тако и на бројним гостовањима у земљи и иностранству.

Ја сам одрасла уз ову представу. Рада је неко ко носи безобразност младости. Инсистирала сам да дођу нови људи, јер представа ће тако добити другачију и нову енергију. Овај мјузикл никада не треба да се скине са репертоара! Мислим да Рада, Зобар и остали само треба да се мењају!“ – истакла је недавно Милена.


Милена Васић и Иван Босиљчић 

Миона Марковић
Дипломирала је на Факултету драмских уметности у Београду у класи професора Драгана Петровића Пелета.
Остварила је запажене улоге у ТВ серијама Корени, Јутро ће променити све, Краљ Петар Први у славу Србије, Жигосани у рекету, Бисер Бојане 2, као и у филму Горана Марковића Слепи путник на броду лудака.

Оливера Бацић
Завршила је средњу музичку школу „Мокрањац“ у Београду (инструментални одсек-клавир), а потом дипломирала глуму на Факултету уметности у класи професора Божидара Димитријевића и доцента Александра Ђинђића.
Играла је у ТВ серијама Приђи ближе, Комшије, Бисер Бојане, Жигосани у рекету, као и у филму Бисер Бојане.

Фебруарски термини представе: 08, 26. (Оливера Бацић), 22. (Миона Марковић)

Оливера Бацић                                                                  Миона Марковић