У понедељак 12. децембра у 20 часова у Позоришту на Теразијама биће одржан концерт Српско – јеврејског певачког друштва који овог пута има и хуманитарни карактер. Сав приход од продаје улазница намењен је Центру за заштиту одојчади, деце и омладине у Звечанској улици.

Цена улазница је 800 динара за места у партеру, и 500 динара за места на балкону. Улазнице можете купити на благајни позоришта, али и онлине преко нашег сајта.

Лепеза композиција, различитих епоха и стилова, на пуно језика, створиће чаролију и повести вас на мало крстарење празничним чаробним путем. Концертни програм је колаж духовне, традиционалне и модерне музике на српском, хебрејском, ладину, јидишу, енглеском, немачком, латинском, шпанском, старословенском и хрватском језику. Слави празнике и гради интеркултурни дијалог, пријатељство, преплитање традиција, доноси топлину, светлост и мирисе празника.

Композиције се изводе уз звуке клавира (Ђорђе Перовић), хармонике (Милош Пунишић), кларинета (Душко Стаменковић), гитаре (Зоран Вељковић), удараљки (Душан Петровић) и виолине (Јелена Пејановић), а под диригентском палицом Бојане Радивојевић. Солистичке нумере изводе Јелена Шкорић, Ђорђе Ненић и Дина Сајех. За концепт и организацију концерта задужена је Марлена Вајнбергер Павловић, председница Српско–јеврејског певачког друштва.