У Београду је у 90. години преминуо диригент Љубиша Лазаревић. Готово цео радни век провео је у Позоришту на Теразијама где је остварио преко 30 премијера.

Љубиша Лазаревић рођен је 21.06.1933. године у Сомбору.  Гимназију је завршио у Вршцу, а даље школовање наставио на Музичкој академији у Београду најпре на теоретском, а затим и на одсеку за дириговање. Као студент генерације, добија стипендију за усавршавање на пољу мјузикла и оперете у Бечу.
Дириговао је бројним хоровима и радио као професор у музичкој школи „Војислав Вучковић“.
После другог светског рата, пуно је волонтирао по сиротиштима и то је било пресудно да схвати моћ музике и да ће она бити његов живот.

Ипак, највећи део живота провео је у Позоришту на Теразијама са жељом да постави мјузикл и оперету на стални репертоар и тиме допринесе у стварању првог и јединог музичког позоришта на Балкану. Своју прву премијеру имао је 1963. године (Пут око света). Од оперета Франца Лехара Весела удовица и Кнегиње чардаша, преко мјузикала Прича из западног кварта, Виолиниста на крову, Цигани лете у небо, Човек од Ла Манче, Сплитски акварел, Вечити студенти, Мој дечко, који су били праизведбе на овим просторима, низали су се бројни домаћи и страни мјузикли у којима је сарађивао са великим редитељима и кореографима и за те пројекте бивао вишеструко награђиван и проглашаван за истакнутог уметника. За многе је радио оркестрације и препеве сонгова на српски језик.

Као зрео уметник, поставља представе Виолиниста на крову и Човек од Ла Манче и у Српском народном позоришту у Новом Саду, а успешно се бавио и педагогијом на катедри глуме у Новом Саду и на БК академији у Београду.
Отац је сина Слободана и ћерке Мине.

Испраћај ће се обавити у четвртак 17. новембра на Новом гробљу у Београду. Почетак опела је у 11.15 часова.

Датум и време комеморације биће накнадно објављени.