Некадашњи првак и директор Балета Народног позоришта у Београду и признати педагог Владимир Логунов (1942-2022) преминуо је у Београду у 80. години.

Дипломирао је у родном граду, у балетској школи Лујо Давичо, у класи чувене Нине Кирсанове 1964. године када постаје и стални члан Балета Народног позоришта у Београду.
Веома брзо, као солиста, остварује низ значајних улога – Хиларион (Жизела), Ротбарт (Лабудово језеро), Карењин (Ана Карењина), Саветник Линдорф/ Спаланцаније/ Доктор Миракл/ Депертуто (Хофманове приче), Султан (Охридска легенда), Копелијус (Копелија) и многе друге.

Његов веома богат кореографски опус обухватао је рад у бројним позориштима широм некадашње Југославије, али и у иностранству.

У Позоришту на Теразијама је поставио кореографије за мјузикле Виолиниста на крову (1993), Пољуби ме Кејт (2002), A Chorus line (2005).

Својим богатим уметничким опусом, као играч и кореограф, а потом и признати педагог, Владимир Логунов оставио је неизбрисив траг на југословенској и српској балетској сцени.

Аутор фотографије: Никола Брадоњић