Композитор, аранжер и диригент, Војкан Борисављевић преминуо је у понедељак 23. фебруара. Та вест ожалостила је целокупнини музички свет и публику не само у Београду и Србији, већ у целом региону. Осим веома познатих нумера попут „Одисеје“ за које је био награђиван широм бивше Југославије, од Опатије до Охрида, његово дело високих је домета пре свеге у позоришту, али и на телевизији и филму.

Био је стални сарадник и једно време руководилац музичког сектора Позоришта на Теразијама. Својим вишедеценијским радом утицао је на развој овог јединог музичког позоришта у Србији, дајући му посебне карактеристике и боју.

Прва представа у Позоришту на Теразијама за коју је писао музику, била је „Београд некад и сад“, 1970. године у режији Небојше Комадине. Уследиле су „Женски разговори“ у режији Соје Јовановић, затим музичка комедија „Андра и Љубица“, „Љубавно писмо“ Косте Трифковића. За један од најупечатљивијих наслова Позоришта на Теразијама „Прича о коњу“, Војкан Борисављевић је компоновао музику 1985. године. Уследиле су представе „Престаће ветар“  и „Три фртаља Београда“, после којих мање компонује, али све више диригује у овом позоришту. Следе представе „Глумац од сто петљи“, за коју је писао музику и био диригент, затим диригује прво играње мјузикла „Бриљантин“ 1995. године, мјузикл „Лутка са насловне стране“, ревију „Јубилеј“, као и нову поставку „Бриљантин“ 2001 године. Под његовом палицом извођени су кабаре Миленка Заблаћанског „Замисли живот“, музичка комедија „Поп Ћира и Поп Спира“, да би те 2004. године светлост позорнице угледала представа „Цигани лете у небо“ , која се и данас изводи у Позоришту на Теразијама.

Војкан Борисављевић је био диригент музичке ревије „Светлости позорнице“, музичке комедије „Хероји“; под његовим вођством играна је представа Милорада Павића „Свадба у купатилу“, дириговао је мјузкл „Кабаре“ који је други пут изведен у Позоришту на Теразијама у режији бродвејског редитеља Чета Вокера, затим је радио музику за кабаре „Хамлет Хамлет, Еуро треш“, потом диригује мјузикл „Маратонци трче почасни круг“ Душана Ковачевића. Дириговао је ирадио аранжмане за ревију „Под сјајем звезда“ као и музику за мјузикл „Грк Зорба“.

Војкан Борисављевић је оставио неизбрисив траг у Позоршту на Теразијама као аутор музике за низ познатих наслова, као успешан аранжер и диригент многих представа и, најзад, као велики уметник и професионалац, који је битно допринео формирању и дизајнирању целокупног музичког сектора овог јединственог музичког позоришта у нашој земљи и целом региону.

Комеморација ће, због актуелне ситуације, бити одржана када се за то стекну услови