У четвртак, 08. јуна у 19:30h на Великој сцени, Позориште на Теразијама обележиће 50. извођење мјузикла “Виктор, Викторија“.

Премијера овог чувеног бродвејског мјузикла у режији Михаила Вукобратовића била је у јуну 2014. године.

У представи играју Мина Лазаревић, Драган Вујић Вујке, Јелена Јовичић, Александар Срећковић Кубура, Владан Савић, Раде Марјановић и други, а учествује балет, хор и оркестар Позоришта на Теразијама.

Сонгове је превео и препевао Слободан Обрадовић, кореограф је Милан Громилић, сценограф Герослав Зарић, костимограф Татјана Радишић, музички аранжер Иван Илић и диригент Весна Шоуц.

Према речима редитеља српске верзије мјузикла Вукобратовића, поштовали су лиценцу али уз ново читање, јер је главна тема комада љубав, ван времена.

– Дешавање није у Паризу 30-их година, него у Паризу било када, па и данас, ово је комад о љубави у било ком облику, а питање сексуалности није у првом плану – изјавио је редитељ.

Савремена интерпретација ове приче о певачици која постиже успех у свом послу претварајући се да је мушкарац, полази од тога да не постоји ништа необично у некој врсти прерушавања, замене полова и слично, што је можда било у време када се овај мјузикл појавио, истакао је Вукобратовић.