На почетку сезоне 2016/17. у Позоришту на Теразијама обележава се изузетан јубилеј – десет година од премијере и 250. извођење мјузикла
“Чикаго”

„Више од драме“, „Прави позоришни феномен Београда“, „Бродвеј на Теразијама“, „Шоу који обара са ногу“, „Наш Чикаго бољи од америчког“, „Чикаго и како му одолети“, „Чикаго срушио традицију“… неки су од новинских наслова којима су новинари данима након премијере описивали позоришни догађај из октобра 2006. године. Мјузикл “Чикаго” у режији Кокана Младеновића и кореографији Мојце Хорват, премијерно је изведен у Београду, са две равноправне поделе 19. и 20. октобра 2006. На прагу десете сезоне играња на сцени Позоришта на Теразијама, овај мјузикл и даље заокупља пажњу медија и публике, потврђујући да је још увек међу најпопуларнијим и најпосећенијим представама код нас.

Најављен великом аудицијом, на коју се пријавило више од 150 младих уметника, са дуплом, равноправном глумачком поделом, за мјузикл “Чикаго” је од почетка владало велико интересовање код публике. Од премијере па до данас мјузикл “Чикаго”, у коме учествује више од деведесет извођача, видело је више од 130.000 гледалаца из целе Србије, али и публика на фестивалима “Стеријино позорје” у Новом Саду и “Мјузикл фестивал” у Опатији.

Током десет година мењао се и извођачки ансамбл ове представе, али од премијере па до данас у представи, у равноправним алтернацијама играју Ивана Кнежевић као Велма Кели, Јелена Јовичић/Слобода Мићаловић као Рокси Харт, Драган Вујић Вујке као Били Флин, Зинаида Дедакин као Мама Мортон, Никола Булатовић/Милан Антонић као Ејмос Харт, Елизабета Ђоревска као Мери Сунашце и Мирољуб Турајлија као Церемонијал мајстор, у улози која од почетка нема алтернацију па је он једини актер који је играо у свим извођењима од премијере па до данас.

У представи су, у премијерној подели, играли и Иван Босиљчић (као Били Флин), Катарина Гојковић (као Велма Кели), Небојша Бабић (као Мери Сунашце), Хана Јовчић (као Мама Мортон), Иван Зекић (као Фред Кејсли).

ЧИКАГО – 10 године од премијере и 250. извођење – среда 19.10.2016. од 19.30 часова