У четвртак 30. фебруара мјузикл „Фантом из Опере“, у режији Југа Радивојевића, прославиће јубилеј – 50. извођење!
Премијера представе, за коју је Позориште на Теразијама једно од ретких театара у овом делу Европе које је добило права за извођење, била је 2017. године и од тада је погледало више од 50 000 посетилаца. Овај мјузикл важи за до сада најкомплекснију и извођачки најзахтевнију продукцију Позоришта на Теразијама.
„Фантом из Опере“ је роман француског писца Гастона Леруа из 1910. године који је своју највећу популарност доживео кроз бројне позоришне и филмске адаптације од којих су најпознатији истоимени неми хорор филм из 1925. године и мјузикл Ендрју Лојд Вебера 1986. године.
Мјузикл „Фантом из Опере“ премијерно је изведен на лондонском Вест Енду 1986. године, а на Бродвеју две године касније где важи за најдуже извођен мјузикл свих времена (преко 12 000 представа). До сада га је у свету погледало преко 140 милиона људи. Изводи се на 15 светских језика у 35 земаља. Представа је освојила бројне награде међу којима и три Оливиер награде (лондонска продукција) и 7 Тони и Драма деск признања (бродвејска продукција).
У јубиларном извођењу играју Слободан Стефановић, Марта Хаџиманов, Ивана Поповић, Славен Дошло, Снежана Савичић Секулић, Милан Антонић, Љубомир Поповић, Душан Шида, Драган Вујић Вујке и многи други, као и балет, хор и оркестар Позоришта на Теразијама.
Представа је на репертоару и 31. јануара.