Данас је у Позоришту на Теразијама одржана конференција за новинаре на којој је директор позоришта Александар Ђаја подсетио на најзначајније моменте и догађаје у сезони која се ускоро завршава,  и најавио планове за наредну јубиларну 70. сезону.

У сезони  2018/19 Позоришта на Теразијама, одиграно је 140 представа на матичној сцени и 2 на гостовању пред око 55 000 гледалаца.

Сезону смо започели премијером мјузикла “Inside Out” у режији Ане Григоровић. Овај врло специфичан комад са “само” шест  женских улога  свакако је новина у репертоарској политици наше куће коју је публика, претежно женска због тематике, одлично прихватила.

Након ове премијере, позориште је унапредило начин продаје улазница увођењем могућности online куповине која је олакшала публици ван Београда (али и ван Србије!) да обезбеде своја места на време, и још више убрзала продају репертоара. На овај начин смо  испратили савремене потребе позоришног гледаоца чинећи одлазак у позориште удаљеним за само један клик на електронском уређају. Од ове сезоне, увели смо ново радно време благајне која ради сваким даном од 13 до 19.30 часова.

Планетарно популарни наслов “Mamma Mia!” који се налази и на нашем репертоару од 2015. године, своје 100. извођење је прославио у јануару. Крајем јуна, прогласићемо јубиларног 50.000 гледаоца ове представе чије се улазнице од почетка играња продају у првих пар дана по изласку новог репертоара.

Због комплексности извођења једног од најзахтевнијих музичких представа на свету “Фантом из Опере”, у марту су нам се у подели придружила и два оперска певача у улози Фантома – Васа Стајкић и Душан Свилар.

Имали смо част да поводом обележавање Дана државности и војске Републике Србије, почетком марта са мјузиклом „Зона Замфирова“ гостујемо у Скопљу пред министрима Владе Републике Северне Македоније, посланицима Собрања, амбасадорима и представницима дипломатског и војног кора. Две вечери за редом сала је била испуњена до последњег места а ансамбл је поздрављен овацијама.

Последње извођење представе „Женидба и удадба“, које нас очекује у суботу 15. јуна, играће се као поклон публици! Премијера ове представе у режији Владе Лазића била је 2013. године и погледало је близу 30 000 гледалаца.

Наредну јубиларну 70. сезону започећемо премијером бродвејског мјузикла радног наслова „Бродвејске враголије“ (The Drowsy Chaperone) у режији Небојше Брадића, коме је ово прва сарадња са нашом кућом. Ауторски тим представе чине Слободан Обрадовић (превод и препев сонгова), Милан Недељковић (оркестрација), Весна Шоуц (диригент), Миодраг Табачки (сценограф), Марина Меденица (костимограф), Милица Церовић (кореограф), Љиљана Мркић Поповић (лектор). У представи играју: Драган Вујић Вујке, Ивана Поповић Илијин, Славен Дошло, Јелена Јовичић, Милош Ђорђевић, Валентина Павличић, Мирољуб Турајлија, Душко Радовић, Митра Младеновић, Жарко Степанов, Милан Тубић, Данијел Корша и Бојана Симеон, као и балет, хор и оркестар Позоришта на Теразијама.

Након ове премијере, почињемо са радом на новом мјузиклу домаћих аутора, базираном на вишедеценијском опусу једног од наших најпопуларнијих поп композитора и певача Момчила Бајагића – Бајаге. У овом мјузиклу (за сада радног наслова “Са друге стране јастука”) биће коришћено око 25 најпопуларнијих Бајагиних хитова. Текст је написао  један од наших напопуларнијих драмских писаца Стеван Копривица. О ауторској екипи и глумачкој подели ћемо вас благовремено обавестити. Премијера је планирана за другу половину јануара 2020. године.