У Позоришту на Теразијама данас је одржана конференција за новинаре поводом премијере мјузикла Црни лептир у режији Марка Јовичића, а по песмама чувеног рок бенда JУ групе.

Премда у представи учествују две глумачке поделе, претпремијере су заказане за 26. и 27. октобар, а премијере 28. и 29. октобар са почетком у 19.30 часова.

Конференцији су присуствовали чланови ауторског тима, део глумачког ансамбла као и Драги Јелић из JУ групе.

На самом почетку новинарима се обратио директор Позоришта на Теразијама Александар Ђаја који је изјавио да се овом представом завршава један круг представљања публици наших најпопуларнијих и најдуговечнијих рок и поп извођача. „То је почело још са мјузиклом Лутка са насловне стране, а наставило се са мјузиклима Главо луда, на песме Здравка Чолића, и Са друге стране јастука на песме Момчила Бајагића Бајаге. Овог пута је у питању најдуговечнија група на нашим, а вероватно и светским просторима, чију музику воле све генерације.“

Драги Јелић рекао је да још увек није чуо музичке аранжмане и како они звуче са глумцима на сцени, али да су коментари самих учесника да ће ово бити прави спектакл. Истакао је да су они као група мало у животу импровизовали и да су се трудили све ове године да дају свој максимум. „Увек ми је била жеља да неке наше песме изведемо у неком другом саставу. Тако да  једва чекам да чујем колико другачије звучимо!“

Редитељ Марко Јовичић потврдио је да ће публика чути скоро 30 нумера ЈУ групе на потпуно нов начин и нагласио да су четворомесечне припреме биле изузетно напорне. „Песме су толико уклопљене у радњу да су неодвојиве, имају потпуно природан спој. Урадили смо филмски сценарио у позоришту, и то је био велики изазов. Првобитни наслов представе је био Чудна шума. Међутим, Црни лептир, у свој својој симболици, се испоставио као тачнији наслов, а открићете и зашто“.

Глумци Ведран Боровчанин, Кристина Јовановић и Срна Ђенадић истакли су да им је ово први мјузикл у каријери потврђујући да је процес рада био напоран, али не кријући усхићење пред премијеру. Никола Шурбановић, који са Ведраном игра главну мушку улогу, рекао је да су при крају припрема и тренутно трче ка циљу. Надају се да их тамо чека успех какав цео ансамбл прижељкује.

Репризе представе су 30. октобра и 5. и 6. новембра.

Фотографије: Владимир Опсеница