Данас је у Позоришту на Теразијама одржана конференција за новинаре поводом премијере мјузикла Са друге стране јастука у режији Југа Радивојевића, која ће се одржати у петак 9. октобра.

Александар Ђаја, директор Позоришта на Теразијама, представио је новинарима учеснике представе и подсетио да премијером овог мјузикла заокружујемо обележавање 70. сезоне јединог музичког театра код нас. Он је истакао да је сигуран да је пред нама још један успешан, весео и разгаљујући комад који нам је свима неопходан у овим временима.

Редитељ Југ Радивојевић је нагласио да по први пут са сигурношћу може да најави да нас очекује велики хит за који ће се деценијама тражити карта више.

За Александра Седлара је била част али и изазов радити аранжмане за већ добро познате Бајагине хитове. Објаснио је да је фокус на јачини и квалитету самих песама. Занимљиво је да су аранжмани прилагођени ликовима који их певају тако да су неке нумере у препознатљивим Бајагиним доњим лагама а неки су отишли у другу страну што ће у потпуности изменити доживљаје неких песама.

Славен Дошло је рекао да је рад на овој представи био изузетно занимљив и инспиративан и захвалио се костимографу Татјани Радишић на сјајно осмишљеном костиму за његов лик који му је поред осталог помогао да развије и размашта своју улогу.

Глумица Милена Живановић додала је да тумачи лик Тамаре из Бајагине песме, младе уметнице која је решила да одбаци очекивања околине и погледа својим страховима у очи. Кроз спознају о себи спознаје и љубав. И то постаје начин њеног живота. Од представе очекује да буде поплава љубави за публику која ће након тога позвати драге особе и рећи им да их воли.
На крају је додала да би волела да сви виде свет у бојама у којима га Тамара види.

Костимограф Татјана Радишић објаснила је да су костими за мјузикл Са друге стране јастука инспирисани осамдесетим годинама прошлог века. Доминантне су боје и специфичне силуете женског костима. Костимографска решења су омаж Мадони и Дејвиду Боуију који су јој послужили као инспирација. Додала је и да се нада да ће глумци успети да разиграју костиме на начин на који их је она замислила.

Претпремијера представе је 8. октобра, а прва реприза је заказана за 11. октобра.
Ауторски тим чине: Стеван Копривица (текст), Момчило Бајагић Бајага (музика и стихови), Југ Радивојевић (редитељ), Александар Седлар (аранжер и диригент), Милица Церовић (кореограф), Александар Денић (сценограф), Татјана Радишић (костимограф).
У представи играју: Славен Дошло, Милена Живановић, Данијел Корша, Жарко Степанов, Владан Савић, Татјана Димитријевић, Игор Дамњановић, Елизабета Ђоревска, Кристина Савић, Душко Радович, Милан Милосављевић, Душан Шида, Небојша Громилић, Милан Тубић, Милица Павловић,Јелена Арсић, Александар Дунић, Лјубиша Динчић. Учествује и балет, хор и оркестар Позоришта на Теразијама.