Фото: Санда Виторовић

Позориште на Теразијама је завршило још једну успешну сезону.  На матичној сцени смо се 18. јуна поздравили са верном публиком представом “Главо луда”. Затим смо 22. јуна мјузиклом “Мистер Долар” отворили фестивал Пургаторије и тиме званично завршили сезону 2016/17. По првим вестима из Тивта, представа је пред препуним гледалиштем примљена уз овације публике.

У сезони за нама одиграли смо 149 представа- 144 на матичној сцени, а пет на гостовањима- које је погледало близу 60 000 посетилаца. Премијерно смо извели музичко- сценску ревију “Београд- Москва” (16.10.2016. поводом Дана Москве у Београду) и мјузикл “Мистер Долар” (10.02.2017.)

“Мистер Долар” у режији Владимира Лазића на фестивалу “Нушићеви дани” у Смедереву проглашена је најбољом представом од стране стручног жирија али и публике, а Марко Гверо награђен је признањем за најбоље глумачко остварење.

Мјузикл “Чикаго је у октобру 2016. године обележио десет година играња и 250 извођење, а ансамбл представе “Виктор Викторија” у јуну се 50. пут поклонио публици.

Наредна сезона биће сезона јубилеја више наших представа, а са поносом најављујемо и премијеру дуго очекиване представе “Фантом из опере” у режији Југа Радивојевића.