Након 32 године од премијере и близу 500 извођења, у четвртак 31. марта 2022. године доћи ће до измене у главној глумачкој постави мјузикла „Неки то воле вруће“. Уместо Радета Марјановића, улогу Џоа играће Жарко Степанов, који ће са Светиславом Булетом Гонцићем у улози Џерија наставити живот ове најдуговечније представе код нас.

Раде Марјановић остаје део представе али у другој улози (Бизгоу).

Поводом ове генерацијске смене у представи, Раде је изјавио: „На ово сам се одлучио јер сматрам да је време да после оволико година играња заљубљеног Џоа, љубавне јаде са Пуслицом и проблеме са несташном Дафном препустим свом млађем талентованом колеги Жарку, а ја ћу са радошћу преузети другу, мени драгу улогу, примеренију мојој генерацији. Ова смена је логична јер је наша жеља да ова култна представа траје бар још 30 година. Чувамо је као омаж нашој великој редитељки Соји Јовановић. Много је дивних колега свих ових година оставило неизбрисив траг у представи. Мало је оних такве дуговечности и популарности које су прихваћене од свих генерација. Данас видимо људе који се са својом децом радују онако како су некада са својим родитељима!

Жарко Степанов не крије узбуђење пред новим задатком коме се врло радује.

Постоје улоге о којима сваки глумац машта. За мене је ова улога дефинитивно једна од њих и велика ми је част што сам добио ову прилику. Радујем се и узбуђен сам из више разлога. Један од њих је свакако што сам добио улогу у представи коју је режирала велика Соја Јовановић! Раде је маестрално играо улогу Џоа и бићу срећан ако успем да оправдам поверење које ми је дато од стране мог позоришта. Драго ми је што ћемо Раде и ја и даље бити заједно на сцени, за мене ће то бити врло емотиван моменат“.

Мјузикл „Неки то воле вруће“ премијерно је изведен 27. децембра 1990. године. Након повратка у реконструисану зграду, Раде Марјановић и Светислав Буле Гонцић су по оригиналној режији Соје Јовановић представу обновили 2007. године.

Током година, глумачка постава се више пута мењала, тако да су у представи играли и: Љиљана Шљапић, Ивана Михић, Бата Паскаљевић, Веселин Стијовић, Јанош Тот, Љиљана Стјепановић, Владан Савић, Ивана Јовановић, Драган Вујић Вујке, Божидар Стошић и многи други.

Више о представи као и комплетан списак учесника можете видети на следећем линку: https://pozoristeterazije.com/predstave/neki-to-vole-vruce/