Скупштина града Београда је на седници одржаној 26. децембра 2022. године донела одлуку о именовању Радослава Радета Марјановића за вршиоца дужности директора Позоришта на Теразијама.
Пре њега, функцију директора позоришта обављао је Александар Ђаја.

 

Радослав Раде Марјановић

Позоришни, филмски и телевизијски глумац рођен је у Краљеву 1950. године. Детињство је провео у Крагујевцу па сматра да је Крагујевчанин. Дипломирао је на Глумачкој академији у Београду у класи Миње Дедића.
Професионалну каријеру започиње у Атељеу 212. Био је члан Народног позоришта у Београду, а касније и стални члан драмског ансамбла Позоришта на Теразијама у коме је остварио бројне улоге у култним музичким представама (избор): Сплитски акварел, Прича о коњу, Љубавно писмо, Волим своју жену, Мој дечко, Три фртаља Београда, Солитер, Цигани лете у небо, Лутка са насловне стране, Кабаре, Јубилеј, Пољуби ме Кејт, Глорија, Продуценти, Виктор Викторија, Мистер долар.
Ширу популарност код публике стекао је тумачећи улоге у телевизијским серијама сценаристе Синише Павића (Бољи живот, Породично благо, Стижу долари, Бела лађа, Јунаци нашег доба).
Поред уметничког ангажмана, Раде Марјановић је био и члан Управног одбора Позоришта на Теразијама у три мандата, од којих је у једном био и председник.

Фото: Јово Марјановић