Извођењем мјузикла “Mamma Mia!“ у недељу 17. јуна Позориште на Теразијама је завршило сезону 2017/18 на својој матичној сцени.

У сезони 2017/18 извели смо 138 представа на нашој сцени и реализовали 4 гостовања. Аплаузом је ансамбле представа поздравило близу 60 000 гледалаца.

Премијерно смо извели дуго очекивани наслов „Фантом из Опере“ у режији Југа Радивојевића (7.10.) којег је у једној сезони извођења видело преко 11 000 људи. За улогу Фантома у овом светски познатом мјузиклу, првак Позоришта на Теразијама Слободан Стефановић добио је награду града Београда за позоришно стваралаштво за 2017. годину.

Ову сезону су обележили и бројни јубилеји:

19.01.2018. ДВА МИРИСА РУЖЕ- 15 година од премијере и последње извођење

21.01.2018. ГРК ЗОРБА- 100. извођење

07.02.2018. НЕКИ ТО ВОЛЕ ВРУЋЕ- 150. извођење (од обнове 2007. године)

10.03.2018. ПРОДУЦЕНТИ- 100. извођење

23.05.2018. ЗОНА ЗАМФИРОВА- 100. извођење

26.05.2018. ЦИГАНИ ЛЕТЕ У НЕБО- 300. извођење

Троцифрени број извођења већег дела нашег репертоара највећи је комплимент од публике која се и више пута враћа да погледа своју омиљену представу.

Почетком наредне сезоне премијерно ће бити изведен мјузикл „Тотални преокрет“ (Inside Out) у режији младе редитељке Ане Григоровић. Прича прати судбине шест жена које се на недељној бази сусрећу на психотерапији како би се на што адекватнији начин суочиле са препрекама на које наилазе у оквиру мушкоцентричног света у ком живе. Без обзира на то колико су остварене као пословне жене, удате или неудате, супруге или мајке, свака од њих на себи својствен начин покушава да се избори са стереотипима који су им наметнути од стране савременог система или медијског представљања слике о идеалној  жени која би требало да буде све. Да буде идеално витка, да прати моду, да буде емотивно остварена, да буде удата, да буде мајка, да буде финансијски независна и успешна у послу којим се бави… Свака од јунакиња износи проблем са којим се суочава, са надом да ће пронаћи адекватно решење, да ће променити свој поглед на свет, да ће се смелије суочити са својим страхом и створити за себе неку нову шансу.

Ауторски тим чине Слободан Обрадовић (превод и препев сонгова), Милан Недељковић (оркестрација и  дириговање), Марија Јевтић (сценографија), Драгица Лаушевић (костимографија), Игор Коруга (кореографија). Улоге су поверене Јелени Јовичић, Душици Новаковић, Сузани Лукић, Ивани Кнежевић, Ивани Поповић Илијин и Мини Лазаревић. Учествује и балет и оркестар Позоришта на Теразијама.

АНА ГРИГОРОВИЋ

Рођена је 1987. године у Београду. Дипломирала је позоришну и радио режију на Факултету драмских уметности у Београду, у класи професорке Иване Вујић. Завршила је интердисциплинарне мастер студије теорије уметности и медија на Универзитету уметности у Београду.

Представе: Дом Бернарде Албе (Народно позориште у Београду), Магично поподне, Педесет удараца (Атеље 212), Ђани Скики, Бастијен и Бастијена (Народно позориште у Београду), Игра,  Лепотица и звер (Позориште ”Бора Станковић”, Врање), Гозба, Петар (Битеф театар), Рађање једног записника (Народно позориште Пирот), Бити (Установа културе Пароброд), Национална класа, Дечаци Павлове улице, North Force (Омладинско позориште Дадов), Пет дечака (Мало позориште ”Душко Радовић”), Ако ми се звижди, звиждим (Народно позориште ”Стерија”, Вршац), Бекство (Установа културе ”Вук Караџић”), After Sun (СКЦ Београд).

Добитница је награде ”Хуго Клајн” за најбољег студента позоришне режије у генерацији, награде ”Зоран Ратковић” за режију, награде града Београда за уметничко стваралаштво младих за 2009. годину, награду Народног позоришта за најбољу представу у сезони 2016/17 и похвалу Народног позоришта за режију опере Ђани Скики.

Ово је прва Анина сарадња са Позориштем на Теразијама.