ДОБИТНА КОМБИНАЦИЈА

Није потребна нарочита домишљатост нити велико умеће да се музичко позориште одлучи за играње мјузикла „Mamma Mia!“. Реч је о једном од најуспешнијих савременх мјузикала на свету који је освојио Бродвеј и на десетине позориница широм света. Стога се као најлогичније намеће питање: у чему се састоји тајна огромног успеха мјузикла „Mamma Mia!“? Наравно да је један од могућих, и сигурно озбиљнијих разлога, музика групе ABBA. Али то смо знали и раније. Музика ове групе постоји од евровизијске победе 1974. године. Друго, није „Mamma Mia!“ први мјузикл  који користи  популарну музику. Управо је на Бродвеју колосално пропао мјузикл „The last ship“ чија је  музичка основа била Стингова музика. Није помогло ни што је овај планетарно познати музичар лично заиграо у представи. Изгледа да је у случају „Mama Mia!“ прорадило и нешто што се често лако губи из вида  када је реч не само о мјузиклу. Иза сваког успешног пројекта „стоји“ весела, тужна, драматична, сентимантална – каква год, али на крају крајева  добро испричана  прича. Ако ње нема, нема ни представе. Чак и када је реч о плесном пројекту.

И шта се се још збило у случају мјузикла „Mamma Mia!“? Добитна комбинација је рођена спајањем прича о несташној Софи и њеној потрази за идентитетом, о Дони која трага за изгубљеном љубављу и њеним мушкарцима и музике групе Abba.

Позориште на Теразијама је одлучило да провери како ће Београд и Србија уопште, прихватити ову причу која је постигла толико добрих резулата у свету, ослањајући се искључиво на сопствене снаге што се тиче глумаца, балета, оркестра и хора и целокупног људства Позоришта на Теразијама.
Наравно да је пресудно била сарадња са легендарним Јуријем Франком, сребрним еx-YU олимпијцем из 1984. године, а данас успешним позоришним продуцентом, који је успео да добије права на извођење овог наслова. Плус је поверовао да ћемо бити добитна комбинација до те мере да је уложио и своја средства у копродукцију представе „Mamma Mia!“ које ће од 27. марта 2015. године бити прво извођење овог наслова у овом делу света.

Жељко Јовановић

PROSPOT D.O.O.

Prospot d.o.o. је компанија која се бави позоришном и музичком продукцијом. Представе “Nunsense”, “Grease”, “Mamma Mia!”, “The Sound Of Music”, “I Love You, You’re Perfect, Now Change” i “Moped Show Live” неке су од продукција које потписује Prospot и које су доживеле велики успех у Словенији.

Квалитет рада и достигнућа ове компаније потврђена су и кроз добијање ексклузивних права за првокласну продукцију мјузикла “Mamma Mia!” у Словенији, Србији, Хрватској, Македонији, Румунији и Бугарској.

Компанију Prospot води Јуриј Франко, прослављени југословенски скијаш из осамдесетих година који са једнаким успехом остварује успехе у пословном свету, а последњих година бави се и продукцијом мјузикала и позоришних представа. Посебно је поносан на чињеницу да је његова компанија након скоро шест година успела да обезбеди права за мјузикл “Mamma Mia!” који се од 2015. године са великим успехом игра у Србији, Словенији и Хрватској, а од 2018. године и у Македонији, Румунији и Бугарској.

MAMMA MIA!

Мјузикл

Премијера: 27.03. 2015.

Музика и стихови: Benny Andersson и Björn Ulvaeus
Додатне песме: Stig Anderson
Текст: Catherine Johnson

По оригиналног идеји Judy Craymer

Mamma Mia! was originally produced in London by Judy Craymer, Richard East and Björn Ulvaeus for Little Star in association with Universal.

Додатни материјал и аранжмани: Martin Koch
Music published by Universal Music Publishing Group

Копродукција: Позориште на Теразијама и PROSPOT d.o.o.

Редитељ: Југ Радивојевић
Превод: Најра Крвавац Перишин
Диригенти: Весна Шоуц и Милан Недељковић
Кореограф: Мојца Хорват
Сценограф: Александар Денић
Костимограф: Бојана Никитовић
Музички аранжмани: Милан Недељковић
Драматург: Слободан Обрадовић
Лектор: Радован Кнежевић

УЛОГЕ:

СОФИ – Милена Живановић / Ива Стефановић/Татјана Димитријевић
ДОНА – Јелена Јовичић / Милена Васић
СЕМ – Слободан Стефановић
БИЛ – Владан Савић
ХАРИ – Драган Вујић Вујке
СКАЈ – Жарко Степанов
ТАЊА – Душица Новаковић / Мина Лазаревић
РОУЗИ – Ивана Кнежевић
ЛИЗА – Бојана Симеон
ЕЛИ – Барбара Милованов
БИБЕР – Иван Заблаћански
ЕДИ – Љубиша Динчић
СВЕШТЕНИК – Душан Шида

Ансамбл:
Балет: Милица Павловић, Тамара Иванчић, Елена Громилић, Долорес Магделинић, Нина Булајић, Јелена Вуковић, Лидија Новаковић, Ивана Дубовац, Немања Наумоски, Игор Наумоски, Милош Митић, Душан Каличанин, Лука Миховиловић, Бранко Митровић, Сава Видицки, Тара Томашић, Лука Живковић, Милица Тодоровић, Горан Видајић

On stage хор: Мирјана Стојановић, Биљана Пековић, Кристина Савић, Милена Моравчевић, Марко Пантелић/Димитрије Цинцар Костић

Оркестар: Биљана Јовановић (концертмајстор), Ивана Матејић, Марија Ристић, Боривоје Спасојевић, Ана Тадић, Драгомир Маринковић, Катарина Касаткин, Даниела Станковић, Ана Рајковић, Иван Ранковић, Маја Хајдуковић, Александар Петковић, Владимир Мандић, Зоран Ковачевски,  Младен Лукић, Михајло Богосављевић, Дејан Стојадиновић, Желимир Васић, Никола Ђокић, Аница Иванчевић, Војин Ненадовић, Урош Ранковић, Ивана Павловић/ Татјана Радуновић

Backstage хор: Јован Николић, Бојан Гавриловић, Зоран Дороњски, Воја Орлић,  Марко Богданић, Јелена Мит, Татјана Матејић, Зорица Бошковић, Татјана Николић, Мирјана Матић, Александар Новаковић, Стефан Живановић, Филип Чала, Миљана Радиновић, Ана Станковић

Асистент редитеља: Југ Ђорђевић; Асистент кореографа: Јелена Арсић; Асистенти костимографа: Кристина Костић, Милица Радовановић, Марија Марковић; Асистент сценографа: Милица Станковић.
Корепетитор драме: Марко Алексић; Корепетитор балета: Татјана Радуновић; Корепетитор хора: Татјана Николић

Продуцент: Бранислав Церовић, Организатор: Мирјана Заложник, Инспицијент: Јелена Николић и Горан Младеновић, Суфлер: Горан Томић
Тотал дизајн промо материјала: Маријана Томашевић; Фотограф: Далибор Тонковић

Трајање представе: 2 часа и 40 минута (са паузом)

Галерија