27 јануар 2016.
Позориште на Теразијама у петак 29. јануара премијерно изводи мјузикл “Sweet Charity” у режији Михаила Вукобратовића. Мјузикл „Sweet Charity“, премијерно је изведен на Бродвеју 1966. године и тада је доживео огроман успех, чак девет номинација за најпрестижнију бродвејску награду Tony. Аутори овог бродвејског наслова су композитор Cy Coleman, текст је написао Neil Simon, амерички сценариста и драмски писац, аутор више од педесет позоришних комада, филмова и мјузикала међу којима је и „Promises, promises“, док је кореографију радио Bob Fosse, отац модерног мјузикла који је за ову представу добио највеће бродвејско признање.

Посебно је занимљиво да је мјузикл “Sweet Charity“ заснован на Фелинијевом филму „Nights of Cabiria“ међутим, кореограф Боб Фоссе 1969. године режира филм „Sweet Charity“ инспирисан управо истоименим мјузиклом у коме главну улогу игра Ширли Мек Лејн.

Мјузикл “Sweet Charity“ успешно је обновљен на Бродвеју 2005. године и те сезоне је добио пет Tony награда. На West Endu је први пут изведен 1989. године и потом обновљен 2009. године.

Главна јунакиња ове приче јесте слатка Черити, играчица која ради у ноћном клубу сумњиве репутације. Она је са својим пријатељицама, такође играчицама у клубу, променљивог успеха у каријери и у сталној је, готово фанатичној потрази за љубављу. Због тога упада из једног разочарања у друго.

Мјузикл „Sweet Charity“ прави је пример џез-балет поетике која је у Позоришту на Теразијама почев од „Чикага“, преко „Кабареа“ или представе „Виктор Викторија“ давала најбоље резултате и наилазила на веома добар пријем код публике. При том, оно што је веома важно, јесте да су наши музички ансамбли, балетски играчи и наравно, глумачки ансамбл савршено овладали овим стилом игре и начином изражавања.

У београдској верзији овог мјузикла играју сви играчи Позоришта на Теразијама – стипендисти пројекта 11 земаља и америчке школе The Jacobs Pillow, са којом сарађујемо већ десет година.

Ауторски тим, поред редитеља Михаила Вукобратовића који је и коаутор адаптације, чине аутор превода, препева сонгова и ко-адаптације Слободан Обрадовић, музички аранжери Милан Недељковић и Иван Илић, кореограф Милан Громилић, костимограф Татјана Радишић, сценограф Герослав Зарић, лектор Љиљана Мркић Поповић. Драматург је Жељко Јовановић, диригент Милан Недељковић.

У ансамбл представи Позоришта на Теразијама играју Милена Живановић, Никола Булатовић, Мина Лазаревић, Ивана Кнежевић, Бранко Цвејић, Татјана Бошковић, Душко Радовић, Милан Антонић, Александар Дунић, Јелена Арсић, Ђорђе Стојковић, Ирена Шаровић, Душан Каличанин…

Учествује балет, хор и оркестар Позоришта на Теразијама.