Традиционалном доделом годишњих награда, признања и награде за глумачку бравуру „Јанош Тот“, данас је свечано обележен Дан Позоришта на Теразијама.

Великом броју колега, сарадника и медија на почетку се обратио директор позоришта Александар Ђаја који је истакао да је ова 73. година постојања јединог музичког позоришта код нас била и више него успешна, уколико се узме у обзир да је започета са бројним ограничењима због епидемиолошке ситуације, али на срећу настављена у регуларним позоришним условима. „Није све кренуло глатко, морали смо да обновимо све наше представе са репертоара које нисмо изводили практично две године. Већ неко време се врше и одређене прерасподеле у глумачким улогама, тако да ће се ускоро наћи на репертоару, између осталих, и чувени мјузикл Продуценти.“

Директор позоришта се посебно осврнуо на конкретне догађаје када су се чланови ансамбала успешно организовали да замене колеге који нису били у могућности да играју представе, стављајући акценат на напор, сналажљивост и колективан дух по ком је ово позориште и познато. Представе су захваљујући јединству чланова позоришта извођене и у наизглед немогућим условима.

На крају, Александар Ђаја се осврнуо и на недавну премијеру мјузикла Црни лептир која је изазвала велико интересовање публике. „Како за овај, тако и за остале наслове карактеристично је да се улазнице распродају у првих седам дана по изласку репертоара. Надамо се да ће тако бити и у наредној 2023. години!“

  

Након доделе јубиларних награда и захвалница за посебан допринос у раду у 2022. години, свечано је додељена награда за глумачку бравуру „Јанош Тот“ драмском уметнику Вукашину Јовановићу за улогу Богдана у мјузиклу Црни лептир.

Добитници Годишњих награда за 2022. годину су:
– Никола Шурбановић, драмски уметник, за улогу Александра Драгина у мјузиклу Црни лептир
– Кристина Јовановић, драмска уметница, за улогу Петре Манојловић у мјузиклу Црни лептир
– Марко Јовичић, редитељ, за режију мјузикла Црни лептир
– Оркестарски ансамбл мјузикла Црни лептир

Фото: Владимир Опсеница