У уторак 20. фебруара у 19.30 часова, ансамбл мјузикла “Са друге стране јастуке” обележиће 50. извођење представе настале на основу музике и стихова Момчила Бајагића Бајаге.
Премијера је првобитно била планирана за март 2020. године, али је услед пандемије коронавируса померена за јесен исте године (9. октобар).
Редитељ Југ Радивојевић рекао је да „никада није лакше радио, иако су услови били никад тежи“, али да је направљена представа која ће бити понос Позоришта на Теразијама као круна јубиларне 70. сезоне.
Овај мјузикл са 30 хитова нашег познатог музичара, повео је публику на носталгични пут у ране осамедесете. Како је навео Стеван Копривица, аутор текста, у неку врсту „урбане бајке смештене у теразијски троугао“. Сви актери, све време су на сцени – и глумци, и хор, и балет, и оркестар.
Ауторски тим представе чине и Александар Седлар (музички аранжмани), Милица Церовић (кореографија), Александар Денић (сценографија) и Татјана Радишић (костими).
У представи играју Славен Дошло, Милена Живановић/ Татјана Димитријевић, Данијел Корша, Жарко Степанов, Владан Савић, Игор Дамњановић, Елизабета Ðоревска, Кристина Савић, Душко Радовић, Милан Милосављевић, Милан Тубић, Љубиша Динчић, Јелена Арсић, Милица Павловић, Миња Петровић, Небојша Громилић/ Јанко Цекић, Душан Шида, Александар Дунић и многи други.

Аутор фотографије: Владимир Опсеница