У уторак 5. априла у 19.30 часова на Великој сцени Позоришта на Теразијама гостоваће Позориште Младих из Новог Сада са представом “Три мускетара”, у режији Даријана Михајловића.

Улазнице се продају на благајни Позоришта на Теразијама и онлине преко нашег сајта по цени од 1400 динара (партер), 1600 динара (централне ложе), 900 динара (бочне ложе у партеру и балкон).

“Пре него што је дошло време “Сви за лајк, лајк за све”, постојало је време у којем је било “Сви за једног, један за све.” Било је то време храбрих и одважних људи који су устајали за правду, били самосвојни, слободоумни, храбри – људи који су снагом духа рушили погрешне светове и градили сигурне путеве до нових, бољих, достојанственијих.

Мускетарство је данас готово заборављена категорија. Ретко смо храбри, тек на речима, углавном у своја четири зида. Кад треба стати за другог – громогласан тајац. За разумети је тај страх, времена су чупава, али људи ипак не би смели да забораве колико је важно штитити другог, стати на страну слабијег, бити витез, бити чувар доброте – јер само тако ће овај наш све чуднији свет имати смисла, само тако ћемо имати право да једном затражимо да неко заштити и нас саме. И само тако ћемо постати оригинал, уместо гомиле фалсификата – појединац, уместо гомиле без свести и савести.

Где су нестали заједништво, емпатија, брига за другог човека? Где је нестао храбри и изузетни појединац? Где нестаде то мускетарство? Чучи ли оно и даље у нама? Ко поново може да га пробуди? Неко други? Ми сами? Па шта чекамо?

Александар Дима вечна је инспирација. Александра Гловацки аутор је текста који је режирао Даријан Михајловић, а глумци Позоришта младих удахнули су овој представи бриткост духа и заиграност живота. Мускетари су у њиховој верзији не само вешти мачеваоци, већ прави акциони јунаци, индивидуалци и весници идеала слободног и неспутаног појединца.”

Снежана Милетић

Ауторски тим представе чине: Александра Гловацки (аутор), Даријан Михајловић (редитељ), Весна Поповић (сценограф), Милица Грбић Комазец (костимограф), Ана Крстајић (композитор), Драган Стојменовић (сценски покрет, сценске борбе и мачевање), Мирко Кнежевић (кореограф), Милош Ромић (дизајн тона), Ратко Јерковић (дизајн светла), Саша Латиновић (сценски говор), Александра Лазин (корептетитор).

Улоге:
Атос (краљев мускетар): Алекса Илић
Портос (краљев мускетар): Данило Миловановић
Арамис (краљев мускетар): Слободан Нинковић
Дартањан: Дарко Радојевић
Планше (слуга Дартањанов): Александар Милковић
Констанца: Кристина Савков
Милејди Де Винтер: Славица Вучетић
Кардинал Ришеље: Саша Латиновић
Луј 13. (краљ Француске): Милош Мацура
Ана (француска краљица): Марина Цинкоцки
Мадам Де Сабле (краљичина дама): Јелица Глигорин
Лорд Бекингем: Дејан Шарковић
Де Тревил (заповедник мускетара): Саша Стојковић
Жисак (заповедник гарде): Иван Ђурић
Крчмарица: Аница Петровић
Дворске даме: Сања Томић, Марија Тодоровић, Неда Даниловић, Вера Хрћан Остојић, Драган Зорић
Хармоникаши: Лазар Новков, Драгана Кузмановић, Марко Асурџић, Јелена Мартиновић
Виолончелисткиња: Александра Лазин
Гардисти: Срђан Кнер, Страхиња Пушкаревић, Александар Тобџић, Александар Сарапа, Милош Радаковић, Вукашин Марић, Никола Микулић и Александра Лазин

Више о представи: https://www.pozoristemladih.co.rs/predstave/dramska-scena-pozoriste-mladih/item/441-tri-musketara