Једна од најдуговечнијих представа у Београду је свакако мјузикл Позоришта на Теразијама „Неки то воле вруће“ у режији „прве даме позоришне и филмске режије“ у тадашњој Југославији, Софије (Соје) Јовановић.

27. децембра 2020. године ће бити тачно 30 година од када је ова представа премијерно изведена.

Када се Позориште на Теразијама после реконстуркуције вратило на садашњу адресу, представу су по оригнилнаој режији обновили главни глумци из Сојине поделе, Раде Марјановић и Светислав Буле Гонцић, и наставаили у њој да играју до данас.

Овим поводом, Раде Марјановић је изјавио: „Ових тридесет година ми је брзо прошло. Не жалим и радује ме сазнање да је много генерација израсло уз нашу представу „Неки то воле вруће”. То је била наша дужност, да одржимо успомену на велику Соју Јовановић”.

У препознатљивом ведром маниру Раде Марјановић се и нашалио: „Узгред, сада много боље разумем жене. Бити у њиховој кожи и на високим штиклама (барем оних 3 сата у представи), током тридесет година, је велико искуство. Љубим вас, сестре слатке!”

Светлислав Буле Гонцић је објаснио да је најлепши поклон велике Соје Јовановић који глумац може да има, улога са којом живи и која га испуњава, и наставио: „ Позориште на Теразијама је омогућило да се ова част и задовољство заједно са публиком остварује пуних 30 година. У мојој улози је велика захвалност целом ансамблу који живи са овом представом, посебно захвалност онима који нису више са нама, али су у нашим мислима, захвалност свим колегама на скоро 500 извођења, велика љубав и захвалност првој Пуслици Ивани Михић и, наравно, дугогодишњем носиоцу репертоара Позоришта на Теразијама, мом другу и сапутнику, Радету Марјановићу. Драги сви, да се дружимо још толико!”

Позориште на Теразијама ће путем својих друштвених мрежа, у преосталом делу месеца, са публиком поделити садржаје у којима ћемо видети зашто је Соја Јовановић редитељка која је „обележила епоху“, како је стварала уметност испуњену оптимизом истовремено се бавећи савременим темама које су се тицале публике, како је публици увек нудила СМЕХ који је сматрала насушним, и шта су њени савременици кроз анегдоте, рекли о њој. Присетићемо се прве поставке ове представе, видети инсерте са проба али и чути сећања њених учесника.

Затим ћемо публици, због промењених околности, кроз наставак нашег програма #нашеприче (започет у априлу), у лајв укључењу на позоришном инстаграм профилу, представити главне актере мјузикла „Неки то воле вруће“ који ће испричати како се спремала представа, како је играти један наслов током три деценије, а публика ће моћи да пита све што је буде занимало.

Остајемо заједно са пубиком и током децембра.