Поштована публико,

од марта 2019. године, улогу Фантома у чувеном светском хит мјузиклу Фантом из Опере играће и Васа Стајкић и Душан Свилар. Васа ће дебитовати у петак 22. а Душан у суботу 23. марта.

Премијера ове представе била је 2017. године и важи за једну од најкомплекснијих и најзахтевнијих продукција на нашем репертоару.

Васа Стајкић (баритон) рођен је у Новом Саду. Након основног и средњег, своје музичко образовање наставља на Академији уметности у Новом Саду и Факултету музичке уметности у Београду  у класи Проф. мр. Виолете Панчетовић Радаковић.

Добитник је бројних награда међу којима и награде АП Војводина за најдаровитијег младог уметника, награде Академије уметности Нови Сад за постигнуте резултате у уметности, као и више годишњих награда Српског народног позоришта чији је члан од 2000. године и где је остварио преко 30 улога у више од 400 представа.

Наступао је у Норвешкој, Италији, Немачкој, Аустрији, Словачкој, Пољској, Француској, Босни и Херцеговини.

Сарађивао је са диригентима као што су Младен Јагушт, Имре Топлак, Миодраг Јаноски, Зоран Јуранић, Бојан Суђић, Жељка Милановић, Alexander Annissimov, Ion Iancu, Oliver Dohnanyi, Giampaolo Maria Bisanti, Marco Parisotto

Васа Стајкић, фото: Емир Мемедовски

Душан Свилар (тенор), рођен је у Суботици. Дипломирао је на основним и мастер академским студијама на Факултету музичке уметности у Београду  на смеру за соло певање у класи мр Анете Илић.
У музичко-сценским делима наступа у улози Алфреда у оперети Слепи миш Јохана Штрауса Млађег (позориште Дадов) и у улози Драгутина Димитријевића Аписа у мјузиклу Тајна Црне руке (КПГТ).

Наступа као солиста са оркестром Министарства одбране Станислав Бинички, Новосадским Биг Бендом, Суботичком филхармонијом, Зрењанинском филхармонијом и другим оркестрима у региону.
Учесник је великог броја музичких фестивала где је освојио награде публике у Србији, Македонији, Црној Гори, Белорусији и у Русији.

Душан Свилар, фото: Милош Тошковић