Након краће паузе, у среду 22. фебруара мјузикл Зона Замфирова, у режији Кокана Младеновића, поново је на репертоару.
Велико нам је задовољство што ћемо те вечери прогласити и наградити јубиларног 50 000. гледаоца ове најнаграђиваније представе Позоришта на Теразијама!


Од фебруара 2023. године, глумачком ансамблу представе придружују се Тања Живковић (Дока) и Елизабета Ђоревска (Калиопа). Након вишегодишње паузе, Ивана Поповић Илијин поново ће играти улогу Зоне.
Премијера представе била је 2012. године, и након само пар месеци извођења освојила је чак 15 награда (на Стеријином позорју седам, а на фестивалу Дани комедије чак осам признања).

Ова верзија није романтична љубавна прича. У њој постоји врло јасан кастински сукоб два света који не смеју да се мешају, не смеју да се спајају. Крајем 19. века јужни делови наше земље улазе у састав Србије а обзиром на стране инвестиције, долазе и први тајкуни, први пребогати људи, а Зона је ћерка управо једног од њих – Хаџи Замфира.“
Кокан Младеновић, редитељ

Ауторски тим представе чине Марко Грубић (композитор), Милан Недељковић (диригент), Мојца Хорват (кореограф), Татјана Радишић (костимограф) и Марија Калабић (сценограф).
У представи играју: Иван Босиљчић/Александар Вучковић, Ивана Поповић Илијин/Милена Живановић, Ивана Кнежевић, Слободан Стефановић, Милош Ђорђевић, Ива Стефановић, Мирољуб Турајлија, Милан Антонић, Маја Новељић, Владан Савић, Иван Заблаћански, Ана Радивојевић, Саша Јоксимовић, Јелена Арсић, као и балет, хор и оркестар Позоришта на Теразијама.

Више о представи: https://pozoristeterazije.com/predstave/zona-zamfirova/
Званичан трејлер представе: https://www.youtube.com/watch?v=NTUs-jhoDYk

Фото: Далибор Тонковић